Klicka här!! TILLBAKA TILL ANNONSERNA fortsätt!

 

Michael Sörensen blev bestulen på sin fina cykel - startade ny sajt.

Så hittar du dina stulna prylar på nätet

Sommaren 2007 blev Michael Sörensen, 45, bestulen på sin cykel, en klenod för 12 000 kronor.
- Den var jättefin och jag vårdade den verkligen ömt.
Ilskan över stölden fick honom att starta en internetsajt för
brottsoffer.

Michael Sörensen bor med sin familj i Arlöv, norr om Malmö. Förutom cykeln så har de blivit bestulna på sin bil, på redskap och verktyg.
- I området där vi bor är det ofta inbrott och stölder och vi har haft en hel del problem med skadegörelse, säger han.
- Ofta har polisen inte tid med den här sortens vardagsbrott och anmälningarna leder sällan till åtal. Till slut tröttnade jag och kände att jag ville göra något positivt.

 

Kan få tips om stöldgods

På sajten www.stulet.org kan brottsoffer lämna uppgifter om stölden och detaljer kring exempelvis cykeln, mopeden, bilen eller båten.
- Bäst är om de kan sätta in bilder också, säger Michael Sörensen.
Tjänsten är gratis och tanken är att brottsoffer här ska kunna få tips om var stöldgodset finns. Likaså kan listan vara till hjälp för personer som är på väg att köpa saker via annonser på internet.
- Om man hittar en sak på Blocket kan det vara bra att kolla min sajt först. Dels för att inte själv bli lurad och dels för att det inte längre går att hävda "god tro" om man köpt stöldgods, säger Michael Sörensen.
- Men sajten fungerar inte som hittegodsavdelning. Om någon har tips om stöldgods eller en stöld så ber jag dem kontakta polis och försäkringsbolag.

 

Tas inte på allvar

Michael Sörensen har arbetat som väktare i flera år. Sajten är än så länge en hobby men på sikt hoppas han att den ska växa och bli en verklig mötesplats för brottsoffer. Inte bara vid stölder.
- Många människor känner att de inte tas på allvar när de blivit utsatta för så kallade vardagsbrott. Jag vill också skapa ett forum där de kan prata av sig.

Av Lena Olsson
lena.olsson@kvp.se

 

av Ej inloggad The_Saint 60 den 20 aug 2009 kl 00:53
Polisen har annat att göra än att leta stulna cyklar. Jah har också haft min cykel stulen, men vet att det går inte att hitta den. Folk har så lätt att klaga på polisen, fattar inte varför?!

Jag är tacksam föratt de sätter dit folk som kör för fort. Har man körkort, betyder det att man vet hur man kör ett fordon. Med 2 ögon kan man titta på hastighetsmätaren. Det är DIN PLIKT att kolla hastigheten. Allt annat är bara en ursäkt för din egen lathet.

I övrigt tycker jag det är bra att det finns folk som försöker göra samhället bättre. Vi alla måste gardera varandra eftersom samhället/politikerna struntar fullständigt i oss. Det är INTE polisens fel, det är idioten NI röstade på!!


Tyvärr fungerar samhället så här i dag - att man själv måste ta tag och ordna upp saker och ting. Barn mobbas i skolan utan att personalen bryr sig - en familj var tvingade att ordna livvakt åt sin son. Att få in en äldre anhörig på äldreboende är helt omöjligt - som anhörig får man själv ta tag i detta. Har man skrikiga grannar och hundar som skäller dygnet runt - får man ta tag i stora släggan och hota med massmedia för att husvärden skall reagera. Att leta efter sina stulna grejor på säljsidorna via internet är ett dygnet runt jobb. Så givetvis borde rättsväsendet ha ett fungerande system som möjliggör att hitta sina stulna grejor. Typiskt i dag att man själv måste ta tag i detta...lycka till.

Mycket bra idé men se till att sidan funkar. Jag skulle söka på en del saker som jag blivit av med, men fick bara upp "page can not be found". Även om det är ideellt så kan man fixa en fungerande sida!

Polisen har tid att stå med laserpistol och sätta dit folk som rullar lite för fort i någon nedförsbacke.
När sedan vanligt folk blir utsatta för vålds- eller egendombsbrott, så 'saknas uppslag'.
Innebandyn går före.
Förväntar mig inget annat av svensk polis heller.
De har dålig lön, dåliga chefer och dålig utrustning.
Vi har den polis vi förtjänar och svensk polis har den respekt och det förtroende den förtjänar.

Några poliser kom inte trots vädjan direkt efter inbrott då de ju kunnat få fingeravtryck och allt. Det var väl bara en "skitgrej" för dem. För oss en katastrof.

Vi hade inbrott i flermailjshus vindsvåning och förutom att dessa dårar slog sönder massor så man grät så hade vi tyvärr Folksam och de gav rena skambudet för det som förlorades så i pengar förlorade vi c.a 20.000 kr.

Bra att någon tar tag i detta. Snart kanske det kommer någon som kan ta över mer av polisens arbete

Jag känner till denna sajt den har funnits ett bra tag,såg den redan i mars iförra året iaf då jag sökte efter min gamla cykel men den hitta jag efter nån dag efter.
jag var med i ett dikussions forum där också,väldigt bra!
men vad jag ville säga är att det är skitbra att någon vill satsa på en sån sida. --Hurra!!

 

Klart-->>? Klicka här!! TILLBAKA TILL ANNONSERNA fortsätt här!

Tanken bakom Stulet.org
Stulet.org etablerats med syfte är att vi skapade en Internet-plattform där individer,
företag och försäkringsbolag kan söka efter stulna / förlorade effekter inom större grupper:
· Bilar / MC ", osv. · Cyklar / mopeder · Brott. · Husdjur / djur · Innehåll
dessutom var syftet att skapa ett "nationellt grannskap" - i form av brott kod - som gör livet svårt för tjuvar och ligor.Vill du hjälpa till
Hej alla glada!

Lite hjälp behövs ibland