Så hittar du dina stulna prylar på nätet Sommaren 2007 blev Michael Sörensen, 45, bestulen på sin cykel, en klenod för 12 000 kronor. - Den var jättefin och jag vårdade den verkligen ömt. Ilskan över stölden fick honom att starta en internetsajt för brottsoffer.

Michael Sörensen bor med sin familj i Arlöv, norr om Malmö. Förutom cykeln så har de blivit bestulna på sin bil, på redskap och verktyg. - I området där vi bor är det ofta inbrott och stölder och vi har haft en hel del problem med skadegörelse, säger han. - Ofta har polisen inte tid med den här sortens vardagsbrott och anmälningarna leder sällan till åtal. Till slut tröttnade jag och kände att jag ville göra något positivt.

Kan få tips om stöldgods På sajten www.stulet.org kan brottsoffer lämna uppgifter om stölden och detaljer kring exempelvis cykeln, mopeden, bilen eller båten. - Bäst är om de kan sätta in bilder också, säger Michael Sörensen. Tjänsten är gratis och tanken är att brottsoffer här ska kunna få tips om var stöldgodset finns. Likaså kan listan vara till hjälp för personer som är på väg att köpa saker via annonser på internet. - Om man hittar en sak på Blocket kan det vara bra att kolla min sajt först. Dels för att inte själv bli lurad och dels för att det inte längre går att hävda "god tro" om man köpt stöldgods, säger Michael Sörensen. - Men sajten fungerar inte som hittegodsavdelning. Om någon har tips om stöldgods eller en stöld så ber jag dem kontakta polis och försäkringsbolag

Tas inte på allvar Michael Sörensen har arbetat som väktare i flera år. Sajten är än så länge en hobby men på sikt hoppas han att den ska växa och bli en verklig mötesplats för brottsoffer. Inte bara vid stölder. - Många människor känner att de inte tas på allvar när de blivit utsatta för så kallade vardagsbrott. Jag vill också skapa ett forum där de kan prata av sig.

Av Lena Olsson lena.olsson@kvp.se
Klicka här!! TILLBAKA TILL ANNONSERNA fortsätt!

ÄLDRE PRESSMEDDELANDEN

Tjuven fångas på Internet

2008-01-22

Stulet.org alla brott kan göra en efterlysning för att öka chansen att lösa dem. Internet ger möjligheten att bekämpa brott dygnet runt, året runt. Ingen sändningstid begränsar och alla brott uppmärksammas.
- Detta är något helt nytt som inte utnyttjats hittills.
Av upphovsmannen på stulet.org Michael sörensen som genom sin grundliga kompetens. Med många år i säkerhetsbranschen som väktare och säkerhetshandläggare.

Just en av de populäraste tjänsterna av stulet.

- Det blir riktigt intressant när vi strax är klara med de utländska versionerna på samma databas.

Vill du hjälpa till
Hej alla glada!

Lite hjälp behövs ibland